2013. augusztus 6., kedd

98. Érkezés Machu Picchuba



Másnap reggel hatkor indultunk vonattal Machu Picchuba. A lányoknak először nem tetszett a hajnali indulás, de Richard mondta, hogy a romváros reggel hattól délután ötig van nyitva, és naponta csak 2.200 látogatót engednek be. A vonatút pedig négy órás. Tehát így sem lesz túl sok idejük nézelődni. Úgyhogy belenyugodtak a korai kelésbe.

A vonaton aztán a szokásos lelkesedéssel csodálták a tájat. Tényleg volt mit nézni. Olyan vonattal mentünk, aminek széles, nagy ablakai voltak, és minden kilométerre akadt valami szép látnivaló. Jobbra-balra kapkodták a fejüket, hogy ne maradjanak le semmiről.


Először egy széles fennsíkon mentünk, a távolban kéklő hegyvonulatokkal, aztán lekanyarodtunk a folyóvölgybe. Az egyik oldalon a meredek hegyoldal, a másikon a rohanó folyó. Kanyarogtunk, ahogy a folyó is kanyargott a mederben. A túloldalon időnként teraszos szakaszok, máshol régi inka romok bukkantak fel. Voltak sziklás, füves részek, aztán sűrű, zöld erdők között haladtunk. Átmentünk egy alagúton is, és végül megérkeztünk Aguas Calientesbe. Ez a romváros alatti kis település, innen buszokkal mentünk fel egy nagyon hosszú és meredek szerpentinúton a 2400 méteres hegyre.
Ott várt minket Machu Picchu. Az Öreg Csúcs. És a régi város.



Huhh…
Megrohantak az emlékek.

És hiányozni kezdett az otthonom. Az otthon, a társak, a barátok, az ismerősök, a szomszéd népek. Azok, akik tudják a nevemet, és az a hely, ahol ki tudom mondani a nevüket. Az a világ, ahol minden sziklát és minden fát ismerek. Ahol a víz lágyan folyik a tenyerembe. Ahol beszélnek hozzám a kövek, ahol értem a szél hangjait.
Ahol nincsenek ismeretlen, veszélyes akadályok az úton, nem kell ugrásra készen figyelni, hogy nem támad-e rám valaki vagy valami. Ahol nincs félelem és nincs halál.
Az a békés világ most nagyon-nagyon hiányzott. 

Nem érdekelt a küldetés, se a Parancsnoki karkötő, ami szokás szerint működésbe lépett, ahogy beléptünk a hatalmas kőfalak közé. Most ez sem volt fontos. Rám zúdult az összes érzés, amit az eddigi élmények, kalandok és veszélyek elnyomtak.

Haza akarok menni! Most! Haza… csak haza végre…

Jöjjön értem valaki! Mentsen ki ebből az idegen világból!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése