2013. július 1., hétfő

62. A FÖLD 12 OSZLOPA



Imádom Richardot, imádom a Griffek népét! Persze csak azokat közülük, akik Richardhoz hasonlóak.
Végre valaki hajlandó volt érthetően és részletesen elmagyarázni nekem, mi ez a nagy népgyűlés ezen a bolygón! Óriási, hogy a Griffek nemcsak tudnak egy csomó mindent, de szeretnek is beszélni róla. Nem úgy, mint a szűkszavú Harcosok, akiknek csak a Kardjuk forog gyorsan. 

A Stonehenge felé tartó, nagyjából másfél órás út alatt jóval többet értettem meg ennek a bolygónak a lakóiról, mint az elmúlt hónapok alatt összesen. Továbbra is értelmetlennek tartom a többségük viselkedését, a szokásaikat, de legalább tudom, kik közé kerültem. Így végre már nem egy átláthatatlan dzsungelben érzem magam, ahol minden pillanatban ismeretlen és kiszámíthatatlan bennszülöttek bukkanhatnak fel a sűrűből.
Jelen állás szerint leginkább egy különös Disneylandben vagyok, egy kissé őrült Vidámparkban, jól osztályozható és felismerhető élőlényekkel körülvéve. A helyzet legnagyobb hibája viszont az, hogy itt a közveszélyes egyének sincsenek elkülönítve, és a Szellemvasútban tényleg hullává válhat az ember, ha nem vigyáz. De most már tudom, mire számíthatok, kiket ismerek már, és kikkel találkozhatok még.

Szóval, ahogy Richard elmesélte, ennek a bolygónak a jelenlegi világát tizenkét nép hozta létre. Ők voltak az Alapítók. Ők a FÖLD 12 OSZLOPA. Mindegyikőjüknek van saját világa a kozmosz különböző tájain, de itt összegyűltek, hogy egy érdekesebb, változatosabb életközösséget hozzanak létre annál, mint ami a saját, homogénebb társadalmukban volt.
A Földre először két csoport érkezett meg, ők tették lakhatóvá a bolygót a többiek számára. Az egyik a Sárkányok népe volt, ők lettek az Uralkodók. Ők mindig kevesen voltak, de nagy szellemi erővel rendelkeztek, felülről irányították ezt a világot. Ők hozták a szellemi életet adó energiát.
A másik a Por népe, a pórnép, a Dolgozók. Ők voltak a szálláscsinálók. Ők mozgatták meg az anyagot, ők alakították ki a felszíni élethez szükséges feltételeket. És ők léptek bele először ebbe az anyagba, ők tették élő testekké, hogy aztán egyre összetettebb rendszereket alkossanak belőle, amikbe egy idő után már a többi nép tagjai is le tudtak jönni.
A tizenkét nép két csoportra osztható az eredetük alapján. Az egyik a szellemi gyökerekkel rendelkezők, akik fentről ereszkedtek lejjebb ehhez a világhoz, a másik az anyagi eredetűek, akik egy ennél mélyebben az anyagba ágyazott helyről jöttek feljebb.

De ez nem fejlettségi szint köztük, ezt Richard is hangsúlyozta. Ez a világ éppen azért tud működni, mert a két oldal kiegyensúlyozza egymást. Úgy, mint a jin-jang jelnél a fehér meg a fekete rész egymásba fonódása. Ez a világ elbillen, ha nincs a két része egyensúlyban.
És mindegyik népnek vannak jó emberei meg rosszfiúi. A csoportjukon belül is többféle szinten kiélhetik a képességeiket, ott is minden ember fontos. Azért is nevezték el oszlopnak a rendszer alkotóelemeit, mert abból is következik, hogy az oszlop alján levő kövek ugyanolyan értékesek, mint azok, amik a tetőt tartják. Ha bármelyikőjük hiányozna, akkor az oszlop nem lenne teljes.
A szellemi és az anyagi eredet pedig annyit jelent, hogy az egyik oszlop fentről, az égből ereszkedik lefelé, a másik meg lentről nő fölfelé. És így együtt tudják megtartani ezt a világot.
Legalábbis a kezdetekben még ez az ideális állapot volt. De manapság már vannak hiányos, vagy gyengébb oszlopok is, ezért időnként billeg ez a világ.

Szóval, amikor elkészültek az alapok, akkor megjött a többi nép is. A szellemi eredetűekhez tartoznak a Sárkányok mellett a Griffmadarak népe, ők a Beszélők.
 Az Angyalok népe, ők a Kapcsolattartók a felső, külső világokkal.
A Sellők népe, ők a Művészek.
A Kentaurok népe, a Tanítók, ők a szellemi tudás továbbadói.
És ide tartoznak, legnagyobb csodálkozásomra a Főnix népének a tagjai is.
Richard szerint ez természetes, mert ők a Teremtés urai, valójában az övék a legnagyobb erő, és magát a bolygót is ők hozták létre. De mivel egyedül nem tudtak vele mit csinálni, el is pusztították volna, hiszen hozzájuk tartoznak a Pusztítók is. Közben viszont megérkezett a többi nép, és a Főnixek is beszálltak a játékba.

Az anyagi eredetűek jobban értenek a fizikai világhoz, könnyebben boldogulnak a materiális dolgokkal.
A Por népe mellett ide tartozik a Földek népe, a Mesteremberek, a természethez, földműveléshez értők.
Aztán a Hegyek népe, az ősi tudással, ők a Bölcsek. Az ő tudásuk az anyagból kikristályosodott, tiszta tudás, amit a földi kristályokban őriznek.
Aztán a Kardok népe, a Harcosok.
A Pajzsok népe, az Őrzők.
És a Csillagok népe, a Technikusok, akik az egyre újabb műszaki eszközöket kitalálják és működtetik. Ők alkották meg a számítógépeket is.

Szóval ennyiféle nép él itt. Aztán persze egyre nőtt a létszámuk, és az eredeti Alapítók leszármazottai lassan el is felejtették, hogy kik ők, és honnan érkeztek. Ezért manapság a legtöbben csak embernek hiszik magukat, és rutinból teszik a dolgukat. Azok, akik megmaradtak a nekik való területen, így is boldogok tudnak lenni. De sokan elvesztek a tömegben, eltévedtek a sok választási lehetőség között, és nem a saját életüket élik. És persze boldogtalanok.
Ma már csak azokat nevezik Alapítóknak, akiknek éber maradt a tudatuk. Ők működtetik a Tanácsot, igyekeznek egyensúlyba tartani a világot, de nem túl könnyű nekik. Túl sok lett az öntudatlan ember, aki manipulálható, és a különböző népek rosszfiúi bármelyik irányba befolyásolni tudják őket. Ilyenkor olyan lesz a bolygó, mint a billegő hajó, ha egy oldalra tömörül a tömeg, akkor fel is borulhatnak.
Hú, és még annyi mindent mesélt Richard, hogy alig győztem megjegyezni. Azt is mondta, hogy ők, a tudatos Alapítók meg tudják választani, hova szülessenek, de tudnak úgy is új életet kezdeni, hogy átlépnek egy olyan ember testébe, aki éppen távozni akart innen.
És hogy mostanában igyekeznek sok embert felébreszteni, hogy az Uralkodók hiányát ellensúlyozzák, és megpróbálják fékezni a Főnix Pusztítóit.

Mindegyik népről tudott valami érdekes sztorit, és látszott, hogy nagyon élvezi, hogy ezeket elmondhatja valakinek, akit ez ennyire érdekel. Én meg csak hallgattam boldogan.
Közben Aaron meg Ágnes békésen elvoltak a kocsi hátsó ülésén egymással. Bár Ágnes azért ide is figyelt, meg néha kérdezgetett is. Aaron viszont azt hiszem, azt élvezte a leginkább, hogy most nem neki kell magyaráznia, végre nem őt nyaggatom a kérdéseimmel.

Én meg csak gyűjtöttem magamba a tudást. Hát nem ez a feladata egy felderítőnek?
Főleg, ha még a Parancsnoki karkötő is őrajta van?

Szóval mindenki jól érezte magát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése