2013. július 3., szerda

64. Aaron és Jeanne története



Ágnes megkérdezte, hogy mi történik akkor, amikor egy Angyal és egy Harcos együtt dolgozik. Milyen baj lehet abból?
Richard hátranézett Aaronra, aki Ágnest átkarolva ült hátul, és eddig nem sokat szólt.
Most is egy ideig még a tájat figyelte az autó ablakán át, aztán csak annyit mondott:
- Elmondhatod – és tovább nézte az út menti fákat.

Jó, hogy itt van Richard, aki legalább bővített mondatokban beszél. És szerencsére sokat beszél.
Úgyhogy ő válaszolt Ágnesnek.
- Az Angyalok az égi üzeneteket tudják közvetíteni. Az a dolguk, hogy higgyenek abban, amit hallanak, látnak vagy érzékelnek, és ezt mondják el másoknak is, hogy így növekedjen a hit, a szeretet az emberek között. Ez olyan kedves, szép hivatás, illik hozzájuk. Bár sokszor ütköznek meg nem értésbe, sokszor tartják őket bolondnak. És persze meg is őrülhetnek, ha nem elég szilárdak az anyagi síkon. – Richard elmosolyodott, és rám nézett: - Aaron is azért eteti mindig Ágnest, amikor valami probléma van, hogy leföldelje, stabilizálja az energiáit. És mi, a többiek a szellemi oldalról is azért szoktunk enni, hogy meglegyen a szoros kapcsolatunk a fizikai világgal.
A tudatos Alapítóknak nem lenne szükséges az anyagi táplálék, képesek vagyunk az energiasíkról közvetlenül töltődni. De ezzel kicsúszunk a megfelelő földi frekvenciából, és nem leszünk elég hatékonyak a mindennapokban.
Meg persze kár lenne kihagyni a finom földi kajákat és jó italokat, ha már a Földek népe nagy szakértelemmel megtermeli és elkészíti őket.
Persze a valódi ételekre gondolok, nem a Technikusok műkajáira és kalóriamasszáira. Azok csak a tömegek takarmányozására valók, azoknak, akik átlagembereknek tartják magukat. És hozzájárulnak ahhoz, hogy az agyuk is csak egy masszává váljon.

A kérdéshez visszatérve tehát vannak az égi üzeneteket hittel közvetítő angyalok. És aztán van a Kardok népe, a Harcosok. Nekik meg az a dolguk, hogy küzdjenek egy földi cél érdekében. Használják az Erőt, képezzék magukat, és így formálják, nemesítsék magukban az energiát. A földi cél lehet egészen hétköznapi, önmagukra vonatkozó is, hiszen ott van bennük az energia. Ha ők erősebbek lesznek, azzal már növelték az energiát itt a bolygón. Lehetnek sportolók is, látszólag értelmetlen célokkal, hiszen mi értelme gyorsabban, még gyorsabban futni, ha úgyis csak körbeér az ember, minek súlyokat emelgetni, ha aztán csak ugyanoda leteszi. Vagy mi értelme hegyeket megmászni, ha utána úgyis lejön onnan az ember. De ezek is hasznos célok, az erőt hozzák be vele a világba. Mindenki erősebb attól, ha ők képesek valamilyen nagy teljesítményre. Ezt szokták érezni a szurkolók is a sportversenyen, pedig nem is ők nyerik az aranyérmet.
Na, szóval ma lehet a Harcos jó sportoló is. De a régebbi időkben a harc az csatákat, háborúkat jelentett. Talált egy célt, egy országot, egy ügyet, amiért a Harcos megragadta a Kardját, és így küzdött. Volt elég lehetősége rá az elmúlt pár ezer évben Aaronnak is.

Richard kis szünetet tartott, de nem nézett hátra Aaronra. Az utat figyelte. Szép napsütés volt, nyárias, zöldellő vidéki táj az út mellett. Békés hangulat.

Aztán kicsit gyorsabban folytatta a történetet, mint aki túl akar lenni rajta:
- Úgy hatszáz éve Franciaországban egy fiatal parasztlánynak látomása lett, égi üzenetet hallott. Volt ilyen már korábban is, később is. A franciák, olaszok között sok Angyal élt, és náluk egyszer csak megnyílik a csatorna. Ez a rendje, ők elmondják a látomást, üzenetet, aztán szépen kolostorba vonulnak, imádkoznak, időnként újabb csodák történnek körülöttük. Békésen eléldegélnek, aztán majd haláluk után szentté avatják őket.
De ez a lány, Jeanne nem a kolostorba ment, hanem egy katonai táborba, és ott mondta el a látomását. Majd a királynak is. És aztán találkozott egy Harcossal. – Richard hangja elkomorodott. – Ezt nem kellett volna. A Harcos az Angyal mellé állt, és az ő hite szolgálatába állította az erejét. Ezzel az energiájuk összefonódott.
A csatákban az Angyal ment elöl a lángoló hitével, és a Harcos ereje védelmezte őt. A sereg így csodás győzelmeket ért el. Megváltoztatták a történelmet. Felborítottak egy korábban már eltervezett jövőt. Franciaország újra megerősödött, pedig a Tanács már egy másik, józanabb felosztást akart Európára. Angol és német, racionális túlsúlyú világot terveztek. Tartottak a sok érzelemtől, forró vértől, ami a francia népben volt.
És később kiderült, hogy joggal, mert pár száz év múlva, a francia forradalommal megint egy nagyon új irányba mozdították el a világot.  
Már nem tudhatjuk meg, milyen lett volna az a máshogy tervezett, józan út – mosolyodott el Richard -, de szerintem ott már az unalom miatt haltunk volna ki.

- Az ész nevében is tud kegyetlenül gyilkolni a tömeg, ha felhergelik – jegyezte meg keserűen Aaron. – És még a szenvedélyt tartják károsnak!
- Van, amikor nem célszerű, ha elhagyja az ember a józan eszét – folytatta Richard. – A lényeg, hogy azt a történelemformáló energiát nem lehet következmények nélkül használni. Itt is jött a szomorú vég. Hiába volt Jeanne egy nagyon tiszta Angyal, elárulták, elfogták, megkínozták és máglyán elégették.
- Rohadék Sergio – sziszegte maga elé Aaron.
- Igen, sajnos a Főnix cselszövése ellen kevés a Kard ereje. És ettől a kudarctól a Harcos is elvesztette a józanságát, elvesztette az önkontrollját, és pusztító gyilkos lett belőle. Aztán pár év múlva őt is máglyán égették el. Egyformán dicstelen, méltatlan halált haltak mindketten. Bár az Angyalt hamarosan szentté avatták, de a Harcosnak az emléke is gyűlölt maradt.   

Csönd lett az autóban, csak a halk motorhang hallatszott. Hátul Ágnes mozdulatlanul ült Aaronhoz simulva.

- A tudatos Alapítók szerencsére halhatatlanok – folytatta már könnyedebb hangon Richard. – Ezért hiába fejezik be csúfosan egy-egy életüket, jöhetnek újra. Persze csak akkor, ha letelt a büntetés, amit a Tanács mér rájuk a szabályszegés miatt. De amennyiben túl keményfejűek, akkor nem akarnak tanulni a múltból, hiába emlékeznek rá pontosan, hogy hol hibáztak. Aaronnak is volt még jó pár hasonló próbálkozása, bár arra már figyelt, hogy ne legyen ennyire látványos a szerepe. De a francia történelembe még elég sokszor beleszólt.

Aaron végre elnevette magát. Nem nagyon vidám, de azért életképes nevetés volt:
- Ne tódíts, Richard, légy szíves. Még a végén azt hiszik, hogy Napóleon is én voltam. Azt pedig kikérem magamnak!
Richard is nevetett. 
- Oké, az egy másik szereplő. De volt még pár háborúd, forradalmad. Meg a legutóbbi, az ellenállási mozgalom.
- Mit csináljak, ha a jó ügyek mellett mindig megtalálom az Angyalokat?
- Talán kicsit kevésbé jó ügyeket próbálj keresni.
- Azokban nincs elég kihívás.
- Hát, ha neked folyton ez az izgalom kell. Persze, minek beszélek, most is éppen a közepében vagyunk egynek.

Nevettünk.
Richard úgy folytatta, mint egy riporter:
- Oké, kedves hallgatóink, beszélgető műsorunk most véget ért. Ne menjenek messzire, de azért szálljanak ki a kocsiból. Ugyanis megérkeztünk. 
Ezt itt Stonehenge.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése