2013. július 24., szerda

85. Újra Londonban



A többiek nagy örömmel fogadtak minket, Ágnes és Holly kijött elénk a repülőtérre is. Ők végigizgulták azt a pár napot, amíg mi a sivatagban kalandoztunk. Az utolsó telefonbeszélgetés a gonosz törpére való figyelmeztetésről szólt. Aztán csönd, hiába vártak bennünket, nem voltunk rajta a következő londoni gépen, pedig volt lefoglalt jegyünk. Tehetetlenül vártak, egymást biztatták, és időnként rémisztgették, ha valamelyiknek rossz gondolata támadt. Nem tudták, hogy az most csak az aggódás szülte elképzelés, vagy angyali megérzés, hogy bajban vagyunk. Ezekről Joannak, Richard feleségének nem is akartak szólni, hogy őt ne idegesítsék vele.
Nagyon megkönnyebbültek, amikor Richard Tripoliból felhívta a családot, hogy jól vagyunk, és indulunk haza.
De csak akkor nyugodtak meg igazán, amikor tényleg megjelentünk a repülőtéri kijáratnál.
Amint hazaértünk, megvolt az élménybeszámoló is. Jani és Margaret mama is alig várta, hogy megtudja, miket éltünk át.
Richard felesége, Joan megbocsátó mosollyal csóválta a fejét, ahogy hallgatta a férje még most is indulatos beszámolóját a gonosz törpéről.  Azt mondta, csodálkozott volna, ha Richard nem keveredik valamilyen veszélyes kalandba. Túl sokáig ült már nyugodtan, ő számított rá, hogy történni fog vele valami. Még jó, hogy ennyivel megúsztuk. Reméli, hogy a férje ezzel egy időre megint kielégíthette a kalandvágyát.
Richard szokása szerint szélesen mosolygott, megcsókolta a feleségét, és azt mondta, szerinte nagyon zsémbes és kiállhatatlan férj lenne belőle, ha időnként nem tudná kiélni ezt a nyughatatlanságát. Joan bólogatott, hogy ezzel ő is tisztában van.
Ahmedet a lányok vették a gondjaikba, ruhákat kerestek neki, állandóan etetni akarták, mert szerintük túl sovány, és azonnal angolul kezdték tanítani. Szegény fiú, csak kapkodta a fejét.

Az első nap el is telt az élmények  mesélésével. De másnap a reggelinél Aaron meg Richard már azt tárgyalták, hogy mi legyen a következő állomás. Richard azt javasolta, hogy most tényleg lazítsunk egy kicsit, és menjünk egy békésebb tájra. Például Amerikába, a Shasta-hegyhez. Ez egy laza állomásnak tűnik azok közül, amiket Jani mutatott a térképen.
Aaron viszont elhúzta a száját a helyszín hallatán, és látványosan az égre emelte a tekintetét. 
- Több tiszteletet a Szellemi csoportoknak, ha kérhetem – szólt rá Richard. – Nem minden népnek van a kezében az ősei tudása, vannak, akiknek a fejükben kell keresgélniük.
- Aha, és közben színes, szélesvásznú fantáziavilágot festenek maguknak a valódi tudás helyett – válaszolt Aaron gunyoros mosollyal. – Nem biztos, hogy van most elég türelmem a mesefilmekhez. Lehet, hogy hagyhatnánk későbbre.
- Hát, ahogy gondolod. Hiszen ott van még Mexikó is. Akkor menjünk oda? – Richard hangja gyanúsan kedves volt.
- Te szemétláda – nevetett fel Aaron, bár kicsit keserű volt az a nevetés. – Mondd, nem maradt benned még egy kis méreg Paul kotyvalékából?
- Én csak kérdeztem – vigyorgott Richard ártatlan képpel. – Szóval akkor a Shasta-hegy vagy Mexikó?
- Tudod, hogy ez zsarolás? De rendben, legyen igazad, menjünk moziba – hagyta rá Aaron.
- Hova megyünk akkor? – érdeklődött Ágnes.   
- Egy érdekes helyre, neked is tetszeni fog – felelte Richard. – A Szellemi népek közül sokan járnak oda, az egy különleges energia-csomópont.
- Tele is van a fantáziájuk által alkotta képekkel, alig lehet kiigazodni köztük – szúrta közbe Aaron.
- Mondja ezt egy fafejű, földhözragadt Harcos, aki csak a nagy kardját tudja forgatni – vágott vissza Richard.
- Jól van, fiúk, hagyjátok abba a kakaskodást – szólt rájuk tettetett szigorral Joan. – Az Alaptörvény szerint minden nép egyenlő, és egyformán értékes képességekkel rendelkezik ezen a bolygón.
- Hát, lehet, hogy eredetileg így volt, de azóta egyesek kissé visszafejlődtek – Aaron vigyorogva úgy tett, mintha Richardhoz akarná vágni a poharát. Richard elhajolt, a narancslé pohárból a levegőbe zúdult, de egy különös kört leírva újra visszacsapódott a helyére. Olyan volt, akár egy bűvésztrükk.
- Ó, a nagy Harcos szórakozni méltóztatik az anyaggal – mondta Richard gúnyosan. – Akkor én most válaszként mit produkáljak? Jó lesz, ha fellebegek ide az asztal közepére? Vagy repüljem körül a házat?
- Hát, ha már a Földet nem sikerült… - vágott vissza Aaron azonnal. Most Richard komorodott el.
- Oké, egy-egy, döntetlen. Fejezzük be. Bocsánatot kérek Mexikóért.
- Én meg visszavonom a lekicsinylő megjegyzést Shastáról. Sajnálom, úgy tűnik, tényleg maradt még bennünk Paul szemétségéből.
- Jó lesz, ha észhez térünk, mielőtt az ő méretére kezdenénk zsugorodni – nevetett most már valódi vidámsággal Richard. Aaron is mosolyogva itta ki a narancslevét a pohárból.

Én csak néztem őket. Az előbb egy pillanatra valóban úgy tűnt, mintha dühösek lennének egymásra. De szerencsére most már újra normálisnak látszottak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése