2013. június 30., vasárnap

61. Indulás



Megvolt mind a hét helyszín, a térképen láttam, hogy mindegyik nagy kontinensre jutott belőle, úgy, ahogy tanították nekünk egy ismeretlen bolygó felderítését. Be volt jelölve Amerika fent, középen és a lenti részen is, Ausztrália közepe, Afrika felső része a tenger mellett, Ázsia a nagy hegyvonulata közepén. Az egyik jel pedig pont itt volt Angliában, Londontól nem messze. 
- Ez Stonehenge – mutatott a monitorra Richard -, itt van tőlünk nagyjából kilencven mérföldre. Ha gondoljátok, akár most is elmehetünk oda. Szép az idő, kirándulunk egyet. Aztán majd ott kitaláljuk, hogyan folytassuk tovább a keresést.

Én azonnal lelkesedtem, hogy hajrá, menjünk. Janinak viszont nem volt nagy kedve a kiránduláshoz. Azt mondta, örül, hogy végre biztos talaj van a lába alatt, még a tegnapi repülést sem heverte ki. És az autókat se tartja túl jó közlekedési eszköznek. Azok is azzal a veszélyesen gyúlékony anyaggal működnek, és egy célszerűtlen energiafelhasználású motorral, ami kész őrültség, és szintén sérülékeny fémkasznik csak. Egyetlen előnyük az, hogy a földön mennek, ezért lezuhanni nem tudnak. De attól még bármikor felrobbanhatnának. 
Richard megjegyezte, hogy neki van elektromos árammal működő autója is, de aztán Aaronnal együtt úgy döntöttek, tényleg nem fontos Janinak eljönni. A helyet már tudjuk, ez volt a lényeg, a többit meg úgyis ott kell majd kitalálnunk.
Aaron azt mondta, hogy ő szeretné, ha Ágnes is velünk lenne.  Különben aggódik érte, hátha Sergio vagy egy ügynöke rátalál. Richard szerint az ő birtoka elég védett, de egyébként egyetértett azzal, hogy Aaron legyen együtt Ágnessel. Nem tette hozzá, csak éreztem, hogy a mondatnak az volt a befejezése, hogy „…amíg még lehet.”
Úgyhogy megkerestük Ágnest. Hollyval sétálgattak a nagy kertben és beszélgettek.
Ágnes először nem nagyon lelkesedett egy újabb utazásért. Megkérdezte, hogy Holly is jön-e, de ő azt mondta, hogy sajnos nem ér rá. De szerinte Stonehenge egy csodálatos hely azokkal az ősi kőtömbökkel. Időnként el szokott menni oda, hogy beszívhassa azt az energiát, amit ott érezni lehet. És szerinte Ágnesnek is biztosan nagy élmény lesz ez a látogatás, menjen csak. 

Úgyhogy négyesben elindultunk, hogy megnézzük ezt a nagy kövekről elnevezett Stonehenge-t. És hogy talán rátaláljunk az egyik társamra.
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése