2013. május 5., vasárnap

7. Öltözékek



Időbe telt, mire felismertem, hogy mindannyian egy fajhoz tartoznak. Egy nagyon fura keverék fajhoz. A testi felépítésük hasonló csak, de érthetetlen módon nagyon mások. Más a bőrszínük, a hajuk, a szemük színe, mások az arcvonásaik, és nagyon különböző módon váltogatják a rajtuk levő, levehető anyagokat. A ruhákat.

A ruha nem a bőrük. Nem tartozik hozzájuk, de valamiért nagyon fontos nekik. És a ruháik színe, formája, nagysága követhetetlenül változó. Arra már rájöttem, hogy a mennyisége általában függ a külső hőmérséklettől, de a többi összetevője érthetetlen és logikátlan. Naponta többször is cserélik, de nem azért, mert bepiszkolódik.

És ha valami fontos helyre indulnak, sokáig válogatnak köztük, hogy melyiket vegyék fel. Ha több napra elutaznak onnan, ahol a ruháikat tartják, akkor nagy mennyiséget pakolnak táskákba, hogy azon a másik helyen is legyen miből válogatniuk.

És külön, más fajta, más anyagú az, amit a lábukon viselnek, és van olyan, amit csak a fejükre tesznek. És ebből is nagyon sokféle van.

Nem értem, miért, ha minden ruhának ugyanaz a célja, hogy takarja, védje a testüket.
És amilyen régóta élnek már ezen a bolygón, kialakíthattak volna egy olyan külső réteget, ami feleslegessé teszi ezt a sokféle ruhadarabot. Sok energiát megspórolhatnának vele. És azt az értéket is, amit ezekért a ruhadarabokért adnak oda a különböző boltokban.

A náluk jóval primitívebb lényeknek, az állatoknak nincs szükségük ilyen mesterséges plusz öltözékre, náluk kifejlődött a szőr, a toll, a páncél vagy az elég vastag bőr. Az embereknél vajon miért nem? Ennyivel fejletlenebbek?

Nem értem, ilyen viselkedéssel hogyan vannak egyáltalán még életben, és ráadásul ilyen sokan ezen a bolygón.

Hiszen mindent pazarolnak. A napi viselkedésüket figyelve annyira célszerűtlenül alkalmazkodtak a körülményekhez, hogy a bolygójuk törvényei szerint már régen kihalhattak volna.

Valakik biztosan támogatják őket, csak még nem tudom, hogy kik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése